Πρώτο βήμα

Πάντα η αρχή είναι δύσκολη. Δεν είναι μόνο η αρχική προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλεις για να μετατρέψεις την αδράνεια σε δράση, που από μόνη της είναι σημαντική. Νομίζω ότι το κυριότερο είναι ότι στις πρώτες καθοριστικές στιγμές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα κάθε καινούριας δράσης οφείλεις να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και προσηλωμένος, πολύ περισσότερο από ό,τι όταν το σύστημα βρει την ισορροπία του. Ο έλεγχος χάνεται πάντοτε πιο εύκολα στην αρχή, όταν ψάχνεις να βρεις το σωστό δρόμο και κινδυνεύεις να παρεκκλίνεις προς καταστάσεις μη αντιπροσωπευτικές.

Παρότι ένα γραπτό κείμενο δε μπορεί να περιγράψει τη χροιά της φωνής και τη γλώσσα του σώματος του γράφοντα ούτε να υποκαταστήσει την προσωπική επαφή, ωστόσο ενσωματώνει πολλά περισσότερα στοιχεία του χαρακτήρα από όσα εμφανίζονται με τις πρώτες αναγνώσεις. Όταν λοιπόν τελειώσει αυτό το blog (ελπίζω όχι σύντομα) θα ήθελα να μπορώ να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις από την αρχή και να πω ότι έχω ακολουθήσει 100% τον δρόμο που δημιουργούσα με κάθε λέξη που έγραφα.

Ξεκινώ λοιπόν με πολύ προσεκτικά βήματα μέχρι τούτο το blog να ορθοποδήσει και να αισθανθεί σίγουρο για τη σταθερότητά του. Σε αυτή την προσπάθεια αναζητά τη βοήθεια όσων θα το διαβάσουν, είτε συνειδητά, είτε τυχαία. Κοινώς, αφήστε τα σχόλιά σας, ενθαρρυντικά ή επικριτικά, καλοπροαίρετα ή καυστικά - εκτός από κακόβουλα, τα οποία θα διαγράφονται αμέσως.

Τέλος, ο τίτλος δεν είναι τυχαίος. Σε μια εποχή που επικρατεί η άποψη αυτού που φωνάζει περισσότερο το να μιλάς χαμηλόφωνα δεν πρέπει να θεωρείται μειονέκτημα, αρκεί να μπορείς να αναδείξεις (και να αποδείξεις) την ουσία των λεγομένων σου. En voz baja, λοιπόν, και ξεκινάμε...

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

9 Responses to Πρώτο βήμα

 1. Καλημέρα και καλή αρχή! Δηλώνω παρών στη νέα σου προσπάθεια και αναμένω με αγωνία τις επόμενες αναρτήσεις σου! Θα τα λέμε... :)

 2. JoaN says:

  Καλή αρχή λοιπον! Το πρώτο βήμα δύσκολο, το δεύτερο αλαφραίνει σαλαλαλα (γω το σβησα το από πάνω...)

 3. Άντε λοιπόν, καλή αρχή, φίλε μου. Αν και μοιάζει αστείο εγώ το ψάρι στον μπλογκοπαράδεισο να εύχεται κάτι τέτοιο σε έναν βετεράνο σαν εσένα....

 4. Ευχαριστώ για την ειδοποίηση! Καλή νέα αρχή :)

 5. ikor says:

  Καλή αρχή Χρήστο! Θα τα λέμε!

 6. Στρα-τα, στρα-τού-λα! είμαι σίγουρη, οτι οι παλιες συνηθειες, ακομη και στη διατυπωση επιχειρήματος, δεν κόβονται...:-)))))και καλως δεν κόβονται.(δωρακι για το ξεκινημα: το διτομο μυθιστορημα του Ντίκενς- Ο Ζοφερός Οίκος,ηδη βρισκομαι στα μισα του πρωτου τόμου, κι εχω παθει την πλακα μου.Ευχομαι να μεινω ζωντανη και να απολαυσω και το υπολοιπο,γιατι μετα μετρα του κυριου Τάδε, πολυ φοβαμαι για το αντιθετο...)
  Φιλιά.

 7. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας παιδιά. Θα τα λέμε όσο πιο συχνά γίνεται :-)

 8. Evangelos says:

  Καλή αρχή Χρήστο και καλό ταξίδι για το ιστολόγιο...

 9. Άργησα λιγάκι, αλλά δηλώνω παρών. Όλα θέλουν τον χρόνο τους, ειδικά οι αποφάσεις που μας ταλανίζουν...
  Καλημέρα

Από το Blogger.