Πρώτη Μαρτίου 2010 - 24 ώρες χωρίς εμάςH "Πρώτη Μαρτίου 2010 - 24 ώρες χωρίς εμάς" είναι μια κίνηση πολιτών που αντιστέκεται στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού και αντιδρά στον κοινωνικό αποκλεισμό μεταναστών που ζουν και εργάζονται σε άλλες χώρες. Συσπειρώνει δε ανθρώπους κάθε εθνικότητας, καταγωγής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, εκπαίδευσης και πολιτικού προσανατολισμού.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Γαλλία, μετά το σάλο που ξέσπασε από σχόλιο του Υπουργού Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ τον Σεπτέμβριο του 2009, που δήλωσε ότι "πάντα χρειάζεται ένας Άραβας. Όταν υπάρχει ένας, όλα είναι καλά. Όταν όμως μαζευτούν πολλοί, αρχίζουν τα προβλήματα". Έπειτα, η πρωτοβουλία πέρασε στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και σταδιακά απλώνεται σε όλη την Ευρώπη.

Βασικός άξονας της κίνησης είναι η αποχή από οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή εκείνη την ημέρα. Στόχος είναι να καταδειχτεί επί της ουσίας η συμβολή των μεταναστών, νόμιμων ή μη, στην οικονομική ζωή της ελληνικής κοινωνίας, παρότι αντιμετωπίζονται ως πηγή φτηνού, ανασφάλιστου εργατικού δυναμικού.

Υποστηρίζουμε την κίνηση, ενημερώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και προσπαθώντας εκείνη την ημέρα να περιορίσουμε κατά το δυνατόν τις οικονομικές μας συναλλαγές.

Σύνδεσμοι

Ιστολόγιο
Facebook

. Bookmark the permalink.

1 Response to Πρώτη Μαρτίου 2010 - 24 ώρες χωρίς εμάς

 1. την καλησπέρα μου από Λαμία.

  πολύ καλό το blog σου συνέχισε έτσι.

  Σπύρος
  http://aboutmylamia.blogspot.com/
  και
  http://psyxografima.blogspot.com/

Από το Blogger.