Ποινικοποίηση της πολιτικής και των πολιτικών

"H πολιτική δεν ποινικοποιείται, οι πολιτικές ή υπερψηφίζονται ή καταψηφίζονται" δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μακρόπουλος. Θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει με αυτή την πρόταση αν παράλληλα ανέφερε ότι η δράση των πολιτικών οφείλει να ποινικοποιείται σε περίπτωση που προκύψουν αποδείξεις ηθελημένα κακής διαχείρισης, κάτι που αποτελεί ακόμα άπιαστο όνειρο στην Ελλάδα.

Με αυτό το σκεπτικό, η ενθαρρυντική συμφωνία στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία υπονομεύεται από το υπό εξέλιξη παιχνίδι της κολοκυθιάς για το χρονικό διάστημα που πρέπει να διερευνηθεί. "Από το 2000" λέει η κυβέρνηση, "γιατί από το 2000 και όχι από το 1980" αντιλέγει η αντιπολίτευση, "γιατί από το 1980 και όχι από το 1967, για να αξιολογηθούν και τα πεπραγμένα της χούντας" θα μπορούσε εύλογα να πει κάποιος τρίτος (σίγουρα όχι ο Καρατζαφέρης), "γιατί όχι από το 1828 κι έπειτα, μήπως φταίει κι ο Καποδίστριας" κλπ. Κι έτσι η δυνατότητα ξεκάθαρης αποτύπωσης των διαδικασιών λήψης δημοσιονομικών αποφάσεων και των επιπτώσεών τους στη σημερινή δημοσιονομική τραγωδία γίνεται όμηρος σε ένα αλισβερίσι μετατόπισης ευθυνών.

Δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο μηδέν (κι ακόμα χαμηλότερα) για να... αναρωτηθεί το επίσημο κράτος αν στη δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών διαπράχτηκαν λάθη! Η εκάστοτε κυβέρνηση, πάντα λειτουργώντας με δεδομένη τη de facto "υπερψήφιση" της οικονομικής πολιτικής από το εκλογικό σώμα που την αναδείκνυε, δικαιολογούσε τις πολιτικές αποφάσεις με αλαζονεία και κοντοφθαλμία, ενώ η αντιπολίτευση αντιτιθόταν στα πάντα. Κάπως έτσι πέρασαν καμιά 35αριά χρόνια δημοκρατικής διακυβέρνησης και κανείς δεν είχε αναρωτηθεί πού θα οδηγούσε η μακροχρόνια οικονομική πολιτική. Τουλάχιστον πλέον δε χρειάζεται να αναρωτιόμαστε γι'αυτό.

Αν και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την απόδοση ποινικών ευθυνών στους υπαίτιους ηθελημένης (το τονίζω) κακοδιαχείρισης αποτελεί, έστω και με εξαιρετική καθυστέρηση, αυτονόητη εξέλιξη, πιστεύω ότι δεν είναι κατάλληλη ώρα για τέτοιες ενέργειες. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να βγει η χώρα από την ακραία και επικίνδυνη κατάσταση που απειλεί ακόμα και την υπόστασή της ως ανεξάρτητου κράτους, και για να γίνει αυτό χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή σύμπνοια. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος και καθετί άλλο που βγαίνει στη μέση λειτουργεί διχαστικά και αποπροσανατολιστικά. Ας περάσουμε τους μεγάλους σκοπέλους που λέγονται "αποφυγή πτώχευσης" και "ανάκτηση αξιοπιστίας", και θα βρεθεί χρόνος για όλα τα άλλα.

Υ.Γ. Την καταπληκτική κούπα μπορείτε να την αγοράσετε εδώ.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ποινικοποίηση της πολιτικής και των πολιτικών

 1. ….. Μπαίνουν σε Κόμματα….,
  ‘’καραβανάδες’’
  και κομματόσκυλα….,
  πατούν σε πτώματα…..
  και πλούσιοι να ‘τοι….,
  κομπινοχρήματοι….,
  στην Εξουσιόσκαλα….!

  Κι είν’ ανεξέλεγκτοι….,…..
  ποιος να ελέγξει
  σ’ αλάνα ξέφραγη….,…..
  σ’ Ελλάδα….. ανέλλαδη…..
  το ‘’πόθεν έσχες’’
  πρόστυχο μύθευμα…..
  κι η ‘’Θέμις’’ άπραγη….!

  …..Αέρα εμαγείρευε….,
  μη τρέχα….. και μη γύρευε….,…..
  άξια στα θυελλοβρόχια….,
  λαουτζίκια, ρε, μαζόχια….!.....

  Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
  URL : www.alexandros-zivas.gr
  ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

 2. Προς το Blog σας

  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

  www.ksipnistere.blogspot.com

  www.ksipnistere.gr

 3. @ Αλέξανδρος Ζήβας

  Καθένας έχει τη γνώμη του, I guess :-\

  @ ksipnistere

  Καλή επιτυχία, αν και δεν υποστηρίζω το blog spam :-\

Από το Blogger.