Περί σημερινής συγκέντρωσης bloggers

Σήμερα το απόγευμα στις 17:30 πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας "bloggers και ενεργών πολιτών" στο Σύνταγμα μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών ενάντια στα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα με σύνθημα You Pay Your Crisis. Είμαι αρκετά σκεπτικός απέναντι σε ομαδοποιήσεις της μορφής "ενεργός πολίτης" και δε θεωρώ ότι οι bloggers έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τους ξεχωρίζει και τους ομαδοποιεί σε μια συγκεκριμένη κάστα. Οι "ενεργοί πολίτες" και οι bloggers είναι μέρος της κοινωνίας, ενώ όλοι είμαστε εν δυνάμει ενεργοί πολίτες και bloggers. Απλώς οι τελευταίοι αποτελούν μια κοινότητα, όπως για παράδειγμα οι χρήστες Linux, με κοινά χαρακτηριστικά ότι διατηρούν ένα blog και ενδεχομένως είναι λίγο πιο ψαγμένοι σε ό,τι αφορά τα social media. Το γεγονός ότι κάποιες πρωτοβουλίες (Αμαλία, Πάρνηθα) έχουν ξεκινήσει από ορισμένους ιστολόγους δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο διαχωρισμού από τους υπόλοιπους πολίτες. Κάτι αντίστοιχο γράφει και ο Ροΐδης. Αυτά.

Επειδή όμως στην παρούσα φάση καλό είναι να ακούγονται διαφορετικές φωνές από αυτές που έχουμε βαρεθεί να ακούμε όλα αυτά τα χρόνια (και μιλάω για όσους έχουν μετατρέψει την όποια προσπάθεια διαμαρτυρίας σε κατεστημένο), νομίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία αξίζει μια ανάρτηση. Στο παραπάνω link υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες και ο καθένας ας κρίνει όπως νομίζει.

Υ.Γ. Όσο για τα χτεσινά και την εν γένει στάση της αστυνομίας τις τελευταίες μέρες (Προστασία του Πολίτη γαρ) άλλοι bloggers τα γράφουν πολύ καλύτερα από ό,τι εγώ θα μπορούσα ποτέ να γράψω. Διαβάστε Old Boy, Argos, Teacherdude.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

2 Responses to Περί σημερινής συγκέντρωσης bloggers

  1. Καταρχάς διαφωνώ από τίτλο και μόνο. Δεν είναι δική τους κρίση μόνο. Όλοι μας έχουμε ωφεληθεί λιγότερο ή περισσότερο από την κατάσταση...

  2. Σωστό κι αυτό. Όλοι έχουμε βάλει το χεράκι μας. Το θέμα είναι ότι πληρώνουν δυσανάλογα αυτοί που φταίνε λιγότερο. Πάντως για το συγκεκριμένο θέμα έχω βαρεθεί να βλέπω να χρησιμοποιείται ο όρος blogger για να υποδηλώσει κάποιου είδους κάστα.

Από το Blogger.