Get on your bikes and ride

Το έχω πάρει απόφαση εδώ και πολύ καιρό, το είχα ψάξει αρκετά και είχα σχεδόν καταλήξει αλλά λίγο ο στρατός, λίγο η αναβλητικότητά μου, το έβαλα στο ψυγείο. Τώρα όμως νομίζω ότι είναι η κατάλληλη περίοδος για να αποκτήσω, μετά από πολλά χρόνια, το πρώτο μου ποδήλατο ως ενήλικος. Είναι πολλοί και λίγο-πολύ γνωστοί οι λόγοι που δικαιολογούν τη χρήση ποδηλάτου στην Αθήνα, τόσο εντός της κυκλοφορίας όσο και εκτός δρόμου. Βέβαια πολλοί είναι και οι κίνδυνοι αλλά καμία απόφαση δεν είναι χωρίς ρίσκο κι εγώ αισθάνομαι έτοιμος να το κάνω.

Επειδή μένω και μετακινούμαι στο κέντρο και χρησιμοποιώ αρκετά τα ΜΜΜ σκέφτομαι τη λύση του σπαστού, που επιπλέον είναι εύκολο στην αποθηκευση και σε απαλλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τον μόνιμο φόβο της κλοπής. Η αλήθεια είναι ότι δεν συνιστάται για εκτός δρόμου διαδρομές, κι αυτό είναι ένα πρόβλημα σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις μια βόλτα εκτός δρόμου. Αλλά επειδή δε μπορώ να τα έχω όλα και επειδή αυτό που μετράει στην προκείμενη περίπτωση είναι όποτε χρειαστεί να μπορώ να χρησιμοποιώ το ποδήλατο συμπληρωματικά προς τα ΜΜΜ, το σπαστό μάλλον είναι η καταλληλότερη λύση. Ευτυχώς, λοιπόν, που δεν αγόρασα εκείνο το ποδήλατο που είχα αποφασίσει πέρυσι.

Το site των Ποδηλατ(ισσ)ών αποτελεί νομίζω το ιδανικό ξεκίνημα για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντως η πληροφορία που παρέχει είναι εκτενέστατη και χρειάζεται αρκετός χρόνος για ανάγνωση. Βέβαια σε ορισμένα σημεία μπερδεύτηκα (ως αρχάριος) και ειδικά στο φόρουμ όπου οι απόψεις σε ένα ζήτημα είναι σχεδόν όσες και οι γράφοντες. Αυτό που επίσης παρατήρησα ότι λείπει (ή τουλάχιστον δεν το βρήκα) είναι ένας οδηγός για αρχάριους σε ό,τι έχει να κάνει με τον ελάχιστο αλλά και τον προβλεπόμενο από τη νομοθεσία εξοπλισμό που πρέπει να φέρει ο ποδηλάτης, κι αυτό γιατί κάθε αρχάριος είναι πιο εύπιστος στις προτροπές κάθε πωλητή για να αγοράσει εξοπλισμό που μπορεί να μην είναι άμεσα χρήσιμος (ή και τελείως άχρηστος). Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμη προσθήκη.

Κάτι μέρες πάντως σαν τη σημερινή είναι ιδανικές για ποδήλατο. 45 λεπτά Ζωγράφου-Κυψέλη κι άλλο ένα τέταρτο για παρκάρισμα σας λένε κάτι; Εμένα πάντως μου είπαν για μια ακόμα φορά και σε τέτοιο βαθμό που ξεκινάω άμεσα το ψάξιμο με στόχο να προχωρήσω στην αγορά μέσα στον Μάιο. Μέχρι και καινούρια κατηγορία post έφτιαξα, τόσο ζεστά το έχω πάρει το θέμα. Εύχομαι μόνο να μη χρειαστεί ποτέ να γράψω από κανένα νοσοκομείο...

Σημ:. Η φωτο είναι από το site των Ποδηλατ(ισσ)ών

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

2 Responses to Get on your bikes and ride

 1. JoaN says:

  Όποτε βλέπω ποδηλάτη στην Αθήνα ή και πιο έξω, χαίρομαι, θαυμάζω και λυπάμαι.

  Θέλει κότσια...

  Θέλει αντοχή

  θέλει.

  Περιμένω με αγωνία τα πρώτα ποστς με φωτο του ποδηλατου και εμπειρίες-ιστορίες απο τις διαδρομές σου!

 2. xtsanos says:

  Για να δούμε.Την πρώτη ψυχρολουσία πάντως την έφαγα:συνολικό κόστος περίπου €500...

Από το Blogger.