Tαξιδιάρικες blogοπροτάσεις

Τώρα που οι διακοπές πλησιάζουν, ένα σύντομο ποστάκι με διαδικτυακές ταξιδιάρικες προτάσεις - κάποιες ορθόδοξες, κάποιες ανορθόδοξες - που άνετα οργανώνονται μέχρι τέλος Αυγούστου :-) :

- Σε ένα απο τα πρώτα post μου είχα αναφέρει τον Blogjam και το ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα. Παρέλειψα να αναφέρω ότι ο τύπος έχει τρέλα με τα περίεργα ταξίδια και η εξιστόρηση του ταξιδιού του με τον Υπερσιβηρικό (άλλο ένα ταξίδι που θα πέθαινα να κάνω), της διαμονής του στο Ουλάν Μπατόρ και της άφιξής του στο Πεκίνο είναι εξίσου απολαυστική, αν και σχετικά σύντομη. Το γεγονός ότι το ταξίδι έγινε πριν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού η εμπειρία παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη. Κρίμα που σταμάτησε να γράφει, γιατί είχε ακόμα πολλά ταξίδια να περιγράψει με τον ιδιαίτερο τρόπο του. Ψάξτε το.

- Ένα ακόμα ταξιδιάρικο blog, που περιγράφει το ταξίδι ενός παρανοϊκού (ή όχι τόσο;) υπαλλήλου των Αυστριακών Σιδηροδρόμων από τη Βιέννη στην Πιονγκγιάνγκ με τρένο. Το blog είναι ενδιαφέρον γιατί ο τύπος κατάφερε να ταξιδέψει με τρένο εντός της Βόρειας Κορέας (εξαιρετικά δύσκολο για τουρίστα) και μάλιστα σε ένα μέρος του ταξιδιού ήταν ασυνόδευτος (αδύνατο). Λιγότερο γλαφυρή περιγραφή σε σχέση με το προηγούμενο blog (Αυστριακός γαρ) αλλά με πολλές πολλές φωτογραφίες της βορειοκορεατικής υπαίθρου, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο αφού η φωτογράφηση απαγορεύεται πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων.

Σχετική πρόταση για ανάγνωση: τα απομνημονεύματα της ζωής ενός Άγγλου που εργάστηκε για ένα χρόνο στην Πιονγκγιάνγκ ως μεταφραστής λογοτεχνικών/φιλοσοφικών έργων των δύο Κιμ. Πάρα πολύ ενδιαφέρον χρονολόγιο της ζωής ενός ξένου στη Βόρεια Κορέα, αν παρακάμψετε τις ολίγον τι (ως πολύ) βαρετές ιστορικές αναφορές.

- H Elena Filatova, ρωσίδα δημοσιογράφος και φανατική μοτοσυκλετίστρια, έγινε σχετικά γνωστή μέσω του travel blog της στο οποίο εξιστορεί (με εκτεταμένο φωτογραφικό υλικό) την επίσκεψή της στην απαγορευμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ και στην εγκαταλειμμένη πόλη Pripyat. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, υπάρχουν αρκετά τουριστικά γραφεία που διοργανώνουν ταξίδια στο Τσερνόμπιλ και αρκετός κόσμος που τα προτιμάει, έστω και σαν ημερήσια εκδρομή εντός Ουκρανίας. Ενοχλητικές εικόνες μιας ζωής που διακόπηκε μέσα σε λίγα λεπτά και δεν επανήλθε ποτέ. Ψυχοπλάκωμα εγγυημένο.

- Δε συζητώ για kitsomitso, από τους αγαπημένους bloggers και φίλους και μεγάλος ταξιδιάρης. Βέβαια, με τόσα ταξίδια που κάνει είτε είναι εισοδηματίας και κάθε λίγο και λιγάκι ρίχνει κι ένα ταξιδάκι για να ξεσκάσει από το μέτρημα των χρημάτων που εισρέουν στον τραπεζικό του λογαριασμό (lol), είτε εκμεταλλεύεται πραγματικά κάθε ευκαιρία (δουλειά, breaks, παρέα) για να επισκέπτεται μέρη εντός κι εκτός Ελλάδας. Πάντα ενημερωμένος για όσα βλέπει, ακούει, μυρίζει, γεύεται κλπ. και πάντα με υπέροχες φωτογραφίες.

- Εκτός συναγωνισμού: το Greece Travel του Αμερικανού με ελληνικές ρίζες Ματ Μπάρετ γίνεται ο σημαντικότερος πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μπορεί να είναι περισσότερο πληροφοριακό και όχι τόσο ενδιαφέρον σε σχέση με προσωπικά travel blogs αλλά είναι κατά τη γνώμη μου μια από τις πιο ολοκληρωμένες προσπάθειες συγκέντρωσης και προβολής τουριστικών πληροφοριών για όλα τα μέρη της Ελλάδας, με στόχο τον τουρίστα που θέλει να επισκεφτεί τη χώρα μας αλλά δεν ξέρει από πού να αρχίσει. Όπως όλες οι αξιόλογες ιδιωτικές προσπάθειες, φυσικά ούτε αυτή στηρίζεται από τον ελληνικό κράτος. Κατά διαβολική σύμπτωση ξεκίνησα τούτο το post χτες βράδυ έχοντας στο μυαλό μου ότι το Greece Travel θα ήταν ένα από τα blogs που θα πρότεινα και σήμερα βλέπω αφιέρωμα στο Βήμα!

Photo © Flickr: potatonutz

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

4 Responses to Tαξιδιάρικες blogοπροτάσεις

  1. Ευχαριστώ! Μπήκα στο βλογ του τυπά που πήγε Β. Κορέα με τρένο και ταξίδεψα κι εγώ μαζί του! Το κακό είναι ότι πέρασαν 2 ώρες χαζεύοντας στη δουλειά και τώρα τρέχωωωωωωωωωω

  2. xtsanos says:

    Κάθησα χτες βράδυ και το ξαναδιάβασα όλο. Καταπληκτικό το ταξίδι του, και υπερβολικά τυχερός που κατάφερε να μπει στη χώρα χωρίς άλλα προβλήματα.

  3. Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις τις οποίες ομολογώ δεν τις γνώριζα! Ώρα για διάβασμα και ταξίδια :-)
    ΥΓ Ευχαριστώ για την αναφορά!

  4. xtsanos says:

    You're welcome, ταξιδιάρη :-)

Από το Blogger.