Η αλλαγή περνάει από την ψήφο

Είναι 10:40 το βράδυ και στο 19% των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Αθηναίων το αποτέλεσμα είναι 34,91% Κακλαμάνης - 28,51% Καμίνης. Πιθανότατα το αποτέλεσμα θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα, με μικρές αυξομειώσεις. Η αποχή είναι δραματική: κάτι λιγότερο από 58%. Το ποσοστό του Κακλαμάνη είναι 10% μικρότερο από τον πρώτο γύρο των εκλογών του 2006 και το χαμηλότερο υποψηφίου της ΝΔ από το 1986 που ηγούνται του Δήμου.


Με το φτωχό μου το μυαλό ερμηνεύω αυτή την αποχή ως αντίδραση για το κατάντημα της Αθήνας. Η αποχή είναι επίσης που δίνει σε ακροδεξιά παράταξη έδρα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει έντονα. Μόνο που όταν θέλεις να αλλάξεις τα πράγματα ο ένας και μοναδικός τρόπος για να μην πετύχεις αυτό που θέλεις είναι να μην κάνεις τίποτα, δηλαδή να απέχεις. Αυτή τη στιγμή η συγκυρία είναι μοναδική για να αλλάξει η κατηφορική πορεία της Αθήνας. Αν από τους 3 στους 5 που σήμερα απείχαν ο ένας μετουσιώσει την ερχόμενη Κυριακή την αντίδραση στο πρόσωπο και το έργο του Κακλαμάνη σε ψήφο, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, γιατί πραγματικά δεν μπορούν να πάνε χειρότερα από ό,τι με τον Κακλαμάνη δήμαρχο.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η αλλαγή περνάει από την ψήφο

 1. Είναι αρκετός κόσμος που χάφτει ακόμη το παραμύθι της αποχής. Και το υπερασπίζεται σθεναρώς.
  Βαφτίσαμε την πολιτική ανυπαρξία (που τιμωρούνταν στην αρχαία Αθήνα) ως πολιτική επιλογή. Μην πω τίποτε βαρύ τώρα...
  ΥΓ Φταίω και εγώ που ενώ διαβιώ στο κλεινόν άστυ, ψηφίζω στο χωριό για τις 2 μέρες άδεια και την επίσκεψη σε συγγενείς και φίλους.

 2. Ανώνυμος says:

  Είμαι κατά της αποχής αλλά και κατά του λευκού ή άκυρου. Ιδίως όταν έχεις μια ευρύτατη γκάμα επιλογών (από Χρυσή Αυγή μέχρι Ανταρσία. Για τον δεύτερο γύρο τα πράγματα είναι κ΄πως διαφορετικά.
  Εν τούτοις δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος και να ερμηνεύουμε την αποχή μονοδιάστατα. Μπορεί να είναι διαμαρτυρία (και μάλιστα σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις),μπορεί να είναι αδιαφορία και αρρωστημένος ατομικισμός, μπορεί να είναι βόλεμα μια και αναλμβάνεις τον ρόλο του κριτή που δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα. μπορεί να είναι.
  Αλλά για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου πόσο καλύτερη είναι η συμμετοχή όταν "σταυρώνεις" τον κΦουφουτίδη επειδή είναι "κολλητός " του ξαδέρφου και αν βγει θα έχεις τις άκρες σου?

Από το Blogger.