"θα κουβαλήσεις χιλιάδες δέντρα κομμένα σε 70x100"

Για την παράνομη αφισοκόλληση στη διάρκεια προεκλογικών περίοδων (και όχι μόνο) έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Για παράδειγμα ο e-lawyer συνοψίζει τη σχετική νομοθεσία εδώ. Ο εκλογικός νόμος προβλέπει ειδικούς χώρους για την προβολή των παρατάξεων και απαγορεύει ρητά την ανάρτηση αφισών εκτός αυτών των χώρων. Δεν είναι όμως η νομική πλευρά που θέλω να αναφέρω, ούτε η οδική ασφάλεια, ούτε η προσβολή της αισθητικής και η κατάληψη του δημόσιου χώρου.

Προσωπικά όποτε βλέπω αφισοκολλητές (ή μάλλον αφισοσυρράπτες γιατί πλέον κατά πλειοψηφία τις συρράπτουν γύρω από κολώνες), θυμάμαι αυτή τη φράση που είχε γράψει ο @athensville: "θα κουβαλήσεις χιλιάδες δέντρα κομμένα σε 70x100". Μόνο αυτό αρκεί. Όποιος αισθάνεται εντάξει με τον εαυτό του μέσα σ'αυτή την εικόνα και με το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σ'αυτό τον κύκλο είναι για μένα ξεγραμμένος. Ακόμα περισσότερο, μάλιστα, όταν αποκαλείται και οικολόγος.


Αυτές οι τρεις φωτογραφίες είναι από μία μόνο διασταύρωση, στη Λ. Αλεξάνδρας και Μουστοξύδη. Σε αυτή τη διασταύρωση είναι τοποθετημένες πάνω από 10 αφίσες, ενώ όλη η Λ. Αλεξάνδρας είναι "στολισμένη" από την αρχή μέχρι το τέλος. Κι είναι μόνο μία από τις εκατοντάδες κύριες οδικές αρτηρίες της Αθήνας. Ντροπή.

Υ.Γ. 1: Το χαρτί δεν είναι ανακυκλωμένο, just in case που κάποιος το σκεφτεί
Υ.Γ. 2: Διάβασα ότι και οι ΑνεξΈλληνες έχουν τέτοιες ομορφιές. Επειδή φαντάζομαι ότι είναι σπάνιο συλλεκτικό κομμάτι, αν κανείς καταφέρει να φωτογραφίσει αφίσα Καμμένου ας στείλει καμιά φωτογραφία για να συμπληρωθεί το καρέ.

Update: Αλεξάνδρας και πάλι, στην πρώτη φωτο ένα σπάνιο φαινόμενο, ΝΔ και Καμμένος μαζί, ευτυχώς που άφησαν το φανάρι ακάλυπτο. Στη δευτερη, ο Βαγγέλης πάνω απ' όλους και όλα, για να συνάδει με το τεράστιο εγώ του. Περαστικά μας.


This entry was posted in . Bookmark the permalink.

2 Responses to "θα κουβαλήσεις χιλιάδες δέντρα κομμένα σε 70x100"

  1. Άμα το θυμηθώ θα σου στείλω φωτό, όλες οι κολώνες στη Βουλιαγμένης από Αλίμου ως Ηλιούπολη είναι γεμάτες συρραμμένο Καμμένο.....

    Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα κόμματα βάλθηκαν να μας θυμίσουν την τριτοκοσμικότητά τους.

  2. xtsanos says:

    Στείλε, γιατί αυτή που βρήκα εγώ δε φαίνεται καλά. Πάντως η έκπληξη ήταν η αφίσα #beni.

Από το Blogger.